Na elke stage word je beoordeeld. Deze beoordeling is gebaseerd op volgende criteria:
→ Kennis en vaardigheden
→ Contact met patient
→ Omgang met het medische team
Tijdens een stage word je beoordeeld door zowel de resident artsen als de assistenten in opleiding. De beoordeling wordt op het einde van de stage gemaakt door de begeleidende stagemeester, in overleg met zijn collega’s. De stagemeester zal hiervoor een gestandaardiseerd formulier invullen dat gebaseerd is op de CanMEDS-rollen. Deze CanMEDS omvatten 7 rollen die belangrijk zijn in jouw functie als (student-)arts. Voor een uitgebreide uitleg omtrent de invulling van deze rollen, verwijzen wij je door naar het stagereglement.
Hier kan je een beoordelingsformulier terugvinden waarbij de score op een kwalitatieve schaal van onvoldoende tot uitzonderlijk gegeven wordt. Een onvoldoende of onaanvaardbaar te scoren is uitzonderlijk en toont meestal dat jouw gedrag op de werkvloer echt te wensen overlaat. Indien je echt zaken verkeerd doet, zal een van de begeleidende artsen jou hier tijdig van op de hoogte brengen, zodat je je eventueel kan herpakken. Geen paniek dus!
Afhankelijk van jouw gemiddelde score wordt een eindcijfer opgesteld.
Daarnaast is er een ruimte voorzien waar de stagemeester feedback kan neerschrijven.
De stagebeoordeling moet steeds ondertekend en afgestempeld worden door de stagemeester op beide pagina’s. Ook jij moet de beoordeling ondertekenen.
Indienen beoordeling
- Onderteken jouw beoordeling
- Kopieer de beoordeling
- Dien deze in bij het stagesecretariaat. Dit kan via de postbus in de medische bibliotheek of via mail.
- Voeg de beoordeling toe aan jouw stageportfolio
! Het is jouw verantwoordelijkheid dat de beoordeling bij het stagesecretariaat terecht komt !
Het stagesecretariaat zal doorheen het stagejaar een lijst publiceren waarop te zien is of al jouw beoordelingen ingediend zijn. Ook zal het stagesecretariaat enkele DEADLINES doorgeven waarvoor al jouw beoordelingen binnengebracht moeten worden.
! Voor stages waarvan het stagesecretariaat na deze deadlines geen beoordelingsformulier heeft ontvangen, zal 0/20 meegenomen worden in het gemiddelde !
Finale stagequotering per academiejaar
Klinische stages I, Klinische stages V, Klinische stages VI en Pre Specialisatiestage worden met een cijfer beoordeeld.
Alle andere Klinische en Buitenlandse stages worden met een pass/fail beoordeeld.
Het eindcijfer voor de opleidingsonderdelen klinische stages waaraan een stagecijfer gekoppeld is, wordt gebaseerd op de globale eindscore voor de klinische stages van het betreffende academiejaar, het portfoliogesprek en het stagedossier. Alle samengestelde beoordelingen worden voorgelegd op de predeliberatie van de stagecommissie die het finale cijfer vastlegt.
- Voor Klinische stages I (1ste master) wordt het eindcijfer bepaald door de eindscore klinische stages en het stagedossier.
- Voor Klinische stages V (2de master) wordt het eindcijfer bepaald door de eindscore klinische stages, een pass/fail op het portfoliogesprek en het stagedossier.
- Voor Klinische stages VI (3de master) wordt het eindcijfer bepaald door de eindscore klinische stages en het stagedossier.
- Voor Prespecialisatiestage (3de master) wordt het eindcijfer bepaald door de eindscore klinische stages, een cijfer op het portfoliogesprek en zo van toepassing het cijfer op het huisartsentraject.
- Samenstelling eindcijfer met huisartsentraject: 1/2e portfolio, 1/4e eindscore klinische stages, 1/4e cijfer huisartsentraject.Het specifieke programma voor de kandidaat-HAIO’s (traject Huisartsgeneeskunde) op het einde van 3de master wordt gequoteerd met een cijfer. Dit cijfer telt voor 1/4de mee voor de beoordeling van de pre-specialisatiestage.
- Samenstelling eindcijfer zonder huisartsentraject: 2/3e portfolio, 1/3e eindscore klinische stages. Voor de studenten met pre-specialisatietraject Ziekenhuisgeneeskunde worden de zogenaamde pre-specialisatiestages gelijkgesteld met bijkomende vrije stages en aldus meegeteld in het globale stage-eindcijfer.
Als op alle criteria voor de beoordeling van de Klinische stages minstens de score “Nipt voldoende (met tekorten)” wordt behaald, wordt een pass toegekend aan alle OO Klinische stages van het betreffende academiejaar die met een pass/fail worden beoordeeld.